Οι “Πόρτες”… πάνε στην Άνω Πόλη!


Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015, στις 8 το βράδυ, θα εγκαινιαστεί έκθεση με  θέμα «Παλιές πόρτες της Θεσσαλονίκης» στην δημοτική Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης (Κρίσπου 7, τηλ. 2310-219329).

Θα εκτεθούν τουλάχιστον εξήντα έργα: Ελαιογραφίες και μεικτής τεχνικής από 50 καλλιτέχνες του Εργαστηρίου,  με σκοπό την απεικόνιση της εξέλιξης της αρχιτεκτονικής στην πόλη μας, μέρος της οποίας αποτελούν οι εικονιζόμενες πόρτες των κτιρίων, οι οποίες είναι πραγματικά αριστουργήματα. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη διάσωση και διατήρηση αυτών των μνημειακών καλλιτεχνημάτων.

Διάρκεια έκθεσης 16-27 Μαρτίου 2015

Είσοδος ελεύθερη.

 

Το Εργαστήριο Καλών Τεχνών Τζενανίδου, λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη εδώ και τρεις δεκαετίες. Έχει εγγράψει στο ενεργητικό του πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις εικαστικής δημιουργίας των μελών του, που είχαν συχνά φιλανθρωπικούς σκοπούς. Κάθε χρόνο διοργανώνει εκθέσεις επικεντρωμένες σε θέματα, που έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέ-ρωση του κοινού, γύρο από θέματα περιβάλλοντος, πολιτιστικής κληρονομιάς κ.ά.: «Γεφύρια της Ελλάδας», «Σπόρος, ελπίδα ζωής», «Γωνιές της Θεσσαλονίκης», «Υδάτινες διαδρομές», «Άνοδος», «Βυθός», «Μοναστήρια της Ελλάδας», « Ευλογημένοι καρποί» κ.ά.

Οι εκθέσεις πραγματοποιήθηκαν στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, στη Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας, στην αίθουσα Τέχνης του Δήμου της Ιερισσού, σε καλο-καιρινό φεστιβάλ στα Ν. Μουδανιά, στα GHotels, (Καλλιθέα Χαλκιδικής), στο «Πέτρινο» του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, στο Hyatt Regency Hotel, κ.α.