«Καλοκαιρινές πινελιές» – θερινή έκθεση ζωγραφικής μικρών μαθητών


Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 20 Μαΐου 2015, στις 6.30 το απόγευμα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας (Γρ. Λαμπράκη και Αθηναγόρα) έκθεση ζωγραφικής των παιδικών τμημάτων του Εργαστηρίου Ζωγραφικής Τζενανίδου.

Το θέμα της φετινής έκθεσης είναι «Καλοκαιρινές πινελιές». Οι μικροί μαθητές, ηλικίας από 4 έως 15 ετών, εμπνέονται τις δημιουργίες τους από το καλοκαίρι, αναμνήσεις αλλά και όνειρα. Τα υλικά με τα οποία ζωγραφίζουν είναι τέμπερες, ακρυλικά και λάδια σε καμβά. «Στα έργα των μικρών παιδιών βρίσκει κανείς συχνά ταλέντο που εντυπωσιάζει. Η καλλιέργειά του μέσα από συστηματική δουλειά στο εργαστήρι, έχει πολλές φορές εξαιρετικά αποτελέσματα. Στόχος του Εργαστηρίου μας είναι να δίνουμε την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να γευτούν τη χαρά της δημιουργίας μέσα από τη ζωγραφική, το παιχνίδι με τα χρώματα και άλλες δράσεις» σημειώνει η δασκάλα τους Σμαρώ Τζενανίδου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Μαΐου 2015.

Το Εργαστήρι Καλών Τεχνών Τζενανίδου [www.tzenanidou.gr] ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1993 από τη ζωγράφο Ταρσή Τζενανίδου, ενώ σήμερα διδάσκει και η ζωγράφος Σμαρώ Τζενανίδου. Πρώτη στέγη στην οδό Γρ. Λαμπράκη (Άνω Τούμπα). Από το 1999 μέχρι σήμερα στεγάζεται στην οδό Δορυλαίου 19 (Κάτω Τούμπα).

Λειτουργούν τμήματα ζωγραφικής, αγιογραφίας, κατασκευών με πηλό και γύψο, προετοιμασίας για τη Σχολή Καλών Τεχνών και Αρχιτεκτονική (ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο).

Επίσης, στη διάρκεια της σεζόν διοργανώνονται σεμινάρια χαρακτικής και μπατίκ.

Κάθε χρόνο διοργανώνεται μεγάλη εικαστική χριστουγεννιάτικη γιορτή ενώ κάθε Μάιο η μεγάλη ετήσια έκθεση των μαθητών του εργαστηρίου μας.

Επίσης, πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδρομές με τη συμμετοχή των μελών του εργαστηρίου μας.

Τηλ: 2310 907745 / Δορυλαίου 19 – Κάτω Τούμπα / 54454 Θεσσαλονίκη