«Ζωγραφίζω – νοιάζομαι»: χριστουγεννιάτικο μπαζάρ κοινωνικής αλληλεγγύης!


Ένα μπαζάρ έργων τέχνης για καλό σκοπό, με τις δημιουργίες των μικρών και μεγάλων μαθητών και τίτλο «Ζωγραφίζω – νοιάζομαι», διοργανώνει το Εργαστήρι Καλών Τεχνών Τζενανίδου, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο χώρο του Εργαστηρίου (Δορυλαίου 19, Κ. Τούμπα).

Σε γιορταστικό κλίμα, όπως συμβαίνει τα τελευταία 15 χρόνια, με μαγικές δημιουργίες, μουσικές και δώρα, το Εργαστήρι εκτός από τη δύναμη της τέχνης στέλνει ένα μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, σε μια δύσκολη εποχή.

Τα έσοδα από το μπαζάρ, που διοργανώνεται στο πλαίσιο της καθιερωμένης Χριστουγεννιάτικης Γιορτής του Εργαστηρίου, θα διατεθούν στην Ελληνική Εταιρεία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Η Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας [www.gmss.gr] είναι ένα μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό σωματείο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που αριθμεί πάνω από 6.000 μέλη πανελλαδικά. Δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 19 χρόνια.

Το Εργαστήρι Καλών Τεχνών Τζενανίδου [www.tzenanidou.gr] ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1993 από τη ζωγράφο Ταρσή Τζενανίδου, ενώ σήμερα διδάσκει και η ζωγράφος Σμαρώ Τζενανίδου. Πρώτη στέγη στην οδό Γρ. Λαμπράκη (Άνω Τούμπα). Από το 1999 μέχρι σήμερα στεγάζεται σε νέο χώρο, στην οδό Δορυλαίου 19 (Κάτω Τούμπα).

Λειτουργούν τμήματα ζωγραφικής, αγιογραφίας, κατασκευών με πηλό και γύψο, προετοιμασίας για τη Σχολή Καλών Τεχνών και Αρχιτεκτονική (ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο).

Επίσης, στη διάρκεια της σεζόν διοργανώνονται σεμινάρια χαρακτικής και μπατίκ.

Κάθε χρόνο διοργανώνεται μεγάλη εικαστική χριστουγεννιάτικη γιορτή ενώ κάθε Μάιο η μεγάλη ετήσια έκθεση των μαθητών του εργαστηρίου μας.

Επίσης, πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδρομές με τη συμμετοχή των μελών του εργαστηρίου μας.