Ζωγραφίζω – νοιάζομαι» για το Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος


Το μεγάλο ετήσιο μπαζάρ κοινωνικής αλληλεγγύης με έργα μαθητών του Εργαστηρίου Καλών Τεχνών Τζενανίδου πραγματοποιείται το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, στις 6-8 μ.μ., στο χώρο του Εργαστηρίου. Τα έσοδα από το μπαζάρ θα δοθούν υπέρ του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος.

 

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος ιδρύθηκε από 22 οικογένειες το 1990 με την προτροπή της κας Χαρίκλειας Χατζησεβαστού – Καθηγήτριας Παιδιατρικής Κλινικής Γενετικής Α.Π.Θ. Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη ομάδα γονέων με παιδιά με σύνδρομο Down στη χώρα. Πρόκειται για φορέα Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνκής Φροντίδας Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εγγεγραμμένο στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εποπτευόμενο από αυτό. 

Όραμα του Συλλόγου είναι μια κοινωνία, όπου θα παρέχονται ίσες ευκαιρίες διαβίωσης και συμμετοχής σε όλους τους πολίτες. Για το σκοπό αυτό οι αρχές των ίσων ευκαιρών και της ισότητας των ανθρώπων διέπουν τη λειτουργία του φορέα μας.

Αποστολή του Συλλόγου είναι η ανάπτυξη δράσεων εξειδικευμένης εκπαίδευσης και προσέγγισης των ατόμων με σύνδρομο Down, με απώτατο στόχο την υποστηριζόμενη εκμάθηση και ψυχαγωγία των ωφελουμένων του.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι δραστηριότητες απευθύνονται τόσο σε γονείς όσο και σε παιδιά. 

Στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Συλλόγου συνεργαζόμαστε με συμβούλους Ειδικής Αγωγής, με το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, το Τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ., το Τμήμα Ειδικής Αγωγής του ΠΑ.ΜΑΚ. και τα ΙΕΚ  (δημόσια και ιδιωτικά).

 

Το Εργαστήρι Καλών Τεχνών Τζενανίδου [www.tzenanidou.gr] ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1993 από τη ζωγράφο Ταρσή Τζενανίδου, ενώ σήμερα διδάσκει και η ζωγράφος Σμαρώ Τζενανίδου. Πρώτη στέγη στην οδό Γρ. Λαμπράκη (Άνω Τούμπα). Από το 1999 μέχρι σήμερα στεγάζεται σε νέο χώρο, στην οδό Δορυλαίου 19 (Κάτω Τούμπα).

Λειτουργούν τμήματα ζωγραφικής, αγιογραφίας, κατασκευών με πηλό και γύψο, προετοιμασίας για τη Σχολή Καλών Τεχνών και Αρχιτεκτονική (ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο).

Επίσης, στη διάρκεια της σεζόν διοργανώνονται εξειδικευμένα σεμινάρια.

Κάθε χρόνο διοργανώνεται μεγάλη εικαστική χριστουγεννιάτικη γιορτή ενώ κάθε Μάιο η μεγάλη ετήσια έκθεση των μαθητών του εργαστηρίου.

Επίσης, πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδρομές με τη συμμετοχή των μελών του εργαστηρίου μας.